Eldre artikler

26.08.09
En samling av eldre, men nyttige artikler.
Last ned Adobe Reader her!

Dokumentene er i pdf-format og krever Adobe Reader.

 

 Forkortet levetid?

Elektromotorer for hermetiske og semihermetiske kompressorer omtaler blant annet start- og rotasjonsprinsipper, tilhørende startutstyr, motorvern og startavlastning. Artikkelen tar også for seg feil og feilsøking.

 

Kjenner du EUROVENT?

I flere år har en EUROVENT/CECOMAF - gruppe arbeidet med et sertifiseringsprogram for varmevekslere basert på europeiske standarder. Det er utarbeidet regler for presentasjon av data for å få...Les mer

 

Kompressorer med Esterolje

Kompressorer som har esterolje som smøremiddel må behandles forskjellig fra "vanlige" kompressorer med mineralolje eller alkylbenzen olje. Artikkelen tar opp generelle systemkrav, systemutforming, olje - smøremiddel, lekasjesøking, vakuumering og helse. Les mer om installasjonsrådene.

 

Ombygging av eksisterende anlegg med KFK ( R12 og R502)
Først må det rettes en advaresel mot å bygge om anlegg som er i orden. Vi vil ikke anbefale ombygging når anlegget er tett og har feilfri gange. Les artikkelen for å lære hvordan man bytter kuldemedium på eksisterende kompressor, bytter kuldemedium samtidig med kompressorbytte og bytter kompressor uten bytte av kuldemedium.

 

Scrollkompressoren

ZF kompressorene er beregnet for kjøl og frys, og er utstyrt med "innsprøytingsport" for kuldemedium. ZS kompressorene har ikke innsprøytingsport og brukes til kjøl. Oppbygging og installasjon av Scrollaggregat behandles i denne artikkelen.

 

Scrollkompressoren og Luftkjølte aggregater for R404 / R507 og R134a

Copeland Compliant scrollkompressorer har i gjennomsnitt 6dB lavere lydnivå enn hermetiske stempelkompressorer og Prestcolds scrollaggregater oppnår 10% bedre effektfaktor enn ordinære stempelkompressor-aggregatrer.

 

Smuss i systemet?

Filtre monteres i væskeledningen, før alle sikkerhets- og reguleringsorganer. For info om montasje, lagring, plassering, lodding, prøving og bytting, klikk Tørrefilter.

 

Vibrasjonseliminator (EVCYAC)

Evcyac vibrasjonseliminator er i nyeste utgave laget utelukkende av rustfritt stål og kan brukes til de aller fleste kuldemedier, inkludert ammoniakk.

Olje
Informasjon om hvilke kjølekompressoroljer som er anbefalt for de ulike mediene finnes i denne artikkelen.

 

PRESTCOLD
..semihermetiske kompressorer leveres i størrelser fra 3/4 HK til 60 HK med slagvolum fra 3,97 - 180 kbm/time.
..semihermetiske aggregater leveres med kompressorer i størrelser fra 3/4 HK til 15 HK med slagvolum fra 3,97 - 50 kbm/time.

 

SWEP
platevarmevekslere skal monteres stående. Pilen på platen skal peke opp. Mer informasjon om installasjon samt loddeinstruksjon og informasjon om kondensator, fordamper, tilgroing og lavtemperaturforbruk finnes ved å lese artikkelen.

 

THB

Ny, stillegåande kompressor fra Tecumseh Europe. Framifrå design.

 

Temperaturglidning
De vanligste kuldemediene som hittil har vært i bruk (før KFK - utfasingen) er de såkalte azeotropiske mediene. Et eksempel er... Les mer

 

Sikkerhetsventil
Velg sikkerhetsventil med omhu. Tenk på minste utblåsningshastighet, settpunkt for utløsende trykk, tankens størrelse og korreksjon for medium. Les om Valg av sikkerhetsventil.

 

Væskeutskiller
FRIGA-BOHN væskeutskiller (sugeakkumaulator) type BT er laget for bruk på kuldeanlegg der det er fare for væske på kompressorens sugeside. Les mer om Væskeutskiller med og uten varmeveksler.

Tilbake
Version: 3.5.2. Copyright © 2010 Moderne Kjøling AS. All rights reserved.

Moderne Kjøling AS, avd. Trondheim | Nordslettveien 4, 7038 TRONDHEIM | Telefon - 73 82 47 50

Moderne Kjøling AS | Brobekkveien 90, 0582 OSLO | Foretaksregisteret - NO 914335299 MVA | Telefon - 22 08 78 00 | Telefax - 22 08 78 99

Norsk Kjøleteknisk Forening Stiftelsen Returgass Foreningen for Ventilasjon, Kulde og Energi Norsk Varmepumpeforening RENAS