Netthandel

Moderne Kjølings plass i samfunnet

26.08.09
Moderne Kjøling har med sin 65 år lange historie fulgt utviklingen av Norge fra et samfunn der både varme og kulde var knappe goder, til dagens komfortkrav, der mange omgir seg med temperaturregulerende maskiner nesten hele døgnet.

Frysebil
Isbjørn Frysetransport, Tromsø

Det første viktige området for kuldeteknikken var å bedre holdbarheten på mat, først og fremst ved å hindre bakterievekst i lett bedervelige produkter. Målet ble å lage en sammenhengende kjede av kuldeanlegg fra produsent, via bearbeiding, foredling, og lagring, helt frem til forbrukeren, inkludert transporten mellom disse stedene. Moderne Kjøling engasjerte seg i dette arbeidet, blant annet ved å bygge kjøle- og frysedisker til butikker, men deltok også i utvilklingen av frysebiler (se bilde). Svært mange norske "husmødre" har oppbevart matvarene sine i felleskjøleanlegg i borettslag eller sitt private kjølerom med utstyr fra Moderne Kjøling.

Klimakjøling ble aktuelt på 60- og 70-tallet for enkelte arbeidsplasser. Først og fremst av hensyn til store varmeutviklende datamaskiner. Senere har datamaskinene blitt mindre, og det er selve arbeidsmiljøet som i mange tilfeller forlanger kjøling av omgivelsene - på grunn av solinnstråling, lys eller kontormaskiner.

Varmepumpen har i alle disse årene vært en mulig varmekilde, helst som en bieffekt av et kuldeanlegg, men også bygget med varme som eneste formål. Det er å håpe at den nasjonale satsingen på varmepumper nå bærer frukter, og at vi får et levende norsk produksjonsmiljø for varmepumper tilpasset vårt klima.

Moderne Kjøling er komponentgrossist. Dette betyr enkelt og greit at MK er varehuset som har delene som trengs for å bygge et komplett kuldeanlegg. Når du kontakter Moderne Kjøling vil våre selgere gi deg gode råd om anleggsutformingen, valg av produkter som passer sammen, samt tilgang til de nødvendige installasjons- og montasjeråd. Vårt interne "bibliotek" inneholder norsk og internasjonal faglitteratur, samt en stor samling leverandørbrosjyrer. Når du er på jakt etter erstatninger til gamle produkter er det av uvurderlig hjelp å få et orakelsvar fra dette arkivet. Vårt lille verksted bygger vannkjølte aggregater basert på L'Unite Hermetique kompressorer, men er også tilgjengelig for ombygginger og modifikasjoner av andre aggregater.

De mange nye kuldemedier og deres krav til oljer har også ført til at vi har et moderne anlegg for behandling av både ny og brukt kjølekompressorolje. For montøren og servicemannen i Oslo er vår velkjente kundeekspedisjon et sted for kunnskap og service. Ordrehåndteringen foregår elektronisk. Pakkseddel og faktura inneholder all informasjon for viderefakturering på hvert enkelt prosjekt, og kunden kan få tilsendt ordrebekreftelse automatisk på e-post etter eget ønske. Svært mange kunder ønsker varene levert til montasjestedet, og vårt lager har egen ekspedisjon som har henting av gods hver ettermiddag til Tollpost, Schenker, Bring og Posten. Elektroniske fraktbrev og adresseetiketter med strekkode gjør at forsendelser lett kan spores på internett. At Moderne Kjøling også tar ansvar for transporten gjør at den blir billigere og uten risiko for tap eller transportskade.

Det er kjent for mange at kuldebransjens utdanning ikke er prioritert fra myndighetenes side. Moderne Kjøling har derfor arrangert en rekke såkalte §20 kurs i kuldeteknikk for alle som har ønsket å ta fagprøven på egenhånd i voksen alder. I tillegg tilbyr vi mindre temaforedrag for kunder og kundegrupper etter avtale.

Mange av Moderne Kjølings ansatte har kuldeteknisk eller maskinteknisk utdannelse innen ulike områder og på flere nivåer. Dette gir oss både praktisk innsikt og teoretisk kunnskap, og våre salgsavdelinger i Oslo og Trondheim kan være behjelpelig med de fleste kuldetekniske problemstillinger.

Tilbake
Version: 2406-3.7.31. ©
2024
Moderne Kjøling AS. All rights reserved.

Moderne Kjøling AS, avd. Trondheim | Nordslettvegen 4A, 7038 TRONDHEIM | Telefon - 73 82 47 50

Moderne Kjøling AS | Brobekkveien 90, 0582 OSLO | Foretaksregisteret - NO 914335299 MVA | Telefon - 22 08 78 00

Norsk Kjøleteknisk Forening Stiftelsen Returgass Foreningen for Ventilasjon, Kulde og Energi Norsk Varmepumpeforening RENAS Grønt Punkt Norge